Cognac GROSPERRIN

Cognac GROSPERRIN er et av merkenavnene til La Gabare som ble etablert av Jean Grosperrin i 1992. Jean hadde nærmest hele sin karriere jobbet som Cognac megler før han startet for seg selv. Han var bindeleddet mellom vinbøndene/destillatørene og forskjellige Cognac hus og oppkjøpere. Gjennom sin karriere fikk han naturligvis kjennskap til mange skatter gjemt vekk i kjellere både hos operative produsenter og hos familier som gjerne hadde arvet fra tidligere slekter hvor gårdene ikke lenger lenger drev aktivt.

Fra 2003/04 kom sønnen Guilhem inn i driften og tok etterhvert over. Han er idag den som både driver huset og er også kjellermester.

Cognac GROSPERRIN har mye godt og spesielt. Fokuset er hovedsaklig på Vintage og naturlige ublandede Cognacer fra alle Cru innen Cognac regionen, gjennom merkevaren: “Cognac de Collection – Jean Grosperrin”, etter Jean Grosperrin som etablerte Cognac huset.

I tillegg ervervet La Gabare for noen år siden også Cognac-merket Frédéric Mestreau. Dette er et hus med lang historie tilbake til 1808. De overtok hele Cognac lageret, samt alle rettigheter til navnet. I denne serien har de i tillegg til noe Vintage, også noen blender. VS, VSOP og et utvalg XO’er og Cuvée’er.

Cognac GROSPERRIN er godt kjent i Cognac-miljøet i Norge, og har norske Cognac-klubber som kommer på besøk.

http://cognac-grosperrin.com/en/home/