Adelphi Distillery Ltd

Adelphi Distillery ble grunnlagt i 1826 og er i dag Skottlands mest anerkjente uavhengige tapper av enkeltfat av sjeldne maltwhisky. Som helt uavhengig tapper er Adelphi i stand til å velge sine single malt whiskyer fra mange ulike destillerier og de ønsker bare å knytte sitt navn til enestående whiskyer.

Adelphi tapper single malt skotsk whisky fra bare de aller beste enkeltfat tilgjengelig. Ikke to fat modner innholdet likt, og med bare 100-700 flasker produsert fra et fat er Adelphis tapninger både sjeldne og svært ettertraktet.

Single malt skotsk whisky er normalt redusert til 40 % vol. og som et resultat må den chill-filtreres for å opprettholde sin klarhet. Adelphi derimot tapper bare sine enkeltfat med den naturlige styrke og dette gjør at whiskyen forblir klar uten å bli chill-filtrert, og tillater dermed at kunden åpner den ekte smaken ved å tilsette vann i glasset i stedet for.

Adelphi tapper bare whiskyer modnet i enten eks-bourbon eller eks-sherry fat da disse er kjent for å være de beste for skotsk whisky. Adelphi vil aldri forsøke å fullføre en whisky i annet tre da dette vil maskere den iboende smaken. Adelphi legger aldri farge til sine whiskyer, og med bruk av minimalistisk merking lar de den naturlige varmen i whiskyen få projisere fra flasken.

Adelphi holder nå på å bygge seg nytt destilleri. Dette blir det vestligste på det skotske fastlandet, og planen er å gjøre første destillering i løpet av første halvår 2014. Det heter Ardnamurchan Distillery.

Du kan også følge med Adelphi på Facebook

http://www.adelphidistillery.com/