Uisge Source

Dråpene med vann som vi har i whiskyen for å få frem smak og lukt, spiller det noen rolle hvilket vann? Nå får du muligheten for å teste ut litt. I løpet av noen uker har vi Uisge Source skotsk vann på lager.

SOURCE x3_With Whisky & Line

De tapper pr i dag 3 typer, Highland, Speyside og Islay.

Highland-vannet kommer fra St Colman’s Well, og er veldig rikt på mineraler og er derfor ganske likt vannet som brukes av en del av destilleriene i regionen.

Speyside-vannet er mykt, filtrert gjennom granitt, og kommer fra en kilde høyt oppe i Cairngorm-fjellene.

Islay-vannet har høyere naturlig surhetsgrad, siden det er filtrert gjennom torv med røykpreg.

Tips, prøv en smaking med vann og whisky, 1 eller 2 whiskyer, der du for hver av de, bruker noen dråper av 3-5 forskjellige typer vann, og gjerne også tynner ut whiskyen til ca 30-35 % med de forskjellige typer vann. Det kommer til å gi deg en liten aha-opplevelse :-)

Du kan også følge med de på Facebook